PakNikMadu gallery

PAKNIK MADU ENTERPRISE
(KT o270444-u)
MADU LEBAH HUTAN DAN KAMPUNG,HUTAN NUSANTARA (ASIA)
(Wild Honey),spesis apis Dorsata
"MADU SEBAGAI PEMAKANAN SUNNAH"
(Perolehi Dua Keuntungan,Kesihatan di Dunia Dan Pahala Sunnah Nabi S.A.W di Akhirat)

KEISTIMEWAAN DAN KELEBIHAN MADU LEBAH.
Penawar/penyembuh/pengubat penyakit yang dihadapi oleh manusia.Dijamin dan diceritakan dalam Al-Quran dan Hadith sebagai ubat terulung di dunia dan sebagai Sunnah Nabi S.A.W.

ADA MADU TAK TAHU NAK GUNA!
Pembeli dan pengamal Madu Pak Nik ,BACA KHASIAT MADU,JANGAN TAK BACA!

KHASIAT MADU TUALANG, PRAKTIKAL BUKAN TEORI...INSYAALLAH.......


1)Umumnya sebagai vitamin paling lengkap dan terbaik untuk keseimbangan pemakanan(bahan galian) secara tabii untuk tubuh manusia.

2)Menambah dan meningkatkan daya antibodi badan manusia,sekiranya demam,Selsema,H1N1,batuk kahak,hidung berair@ tersumbat, resdung dan lelah tidak berlarutan bahkan sebagai pencegah.(Limau nipis/sejurai + madu 1 sudu besar diminum sedikit-sedikit tampa dibilas air kosong
3 kali sehari) . Celup madu di hujung jari manis,masukkan ke DALAM HIDUNG.Ulangi kerap kali dengan selawat dan doa.Kaedah ini boleh dijadikan amalan harian untuk kesihatan Otak,Psikologi dan Pernafasan,Paru-paru dan Jantung.

3)Merawat dan mencegah penyakit kanser.Kajian USM terkini 2010 telah membuktikan Madu Tualang dapat mengurangkan risiko penyakit kanser seperti Kanser Payu Dara kerana kuantiti Hidrogen Peroksid dan 5 jenis bahan lain dalam madu bertindak sebagai antibakteria @ antikanser yang unggul membunuh sel kanser secara APUPTOSIS.(Amalan Harian-minum 3 kali sehari).

4)Penawar penyakit Kencing Manis(Diabetes),USM- peningkatan Paras Glukos dalam darah penyebab Diabetes yang merangsang kepada kekurangan antioksidan dalam tubuh.Madu Lebah Tualang terlalu kaya dengan Zat Antioksidan dapat mencegah dan menyembuh Diabetes.Buktinya lihat pengakuan costumer pak nik di blog ini.

5)Mujarab/sangat baik untuk melecur terkena air panas,minyak panas dan api.Juga baik untuk bibir mulut kering,lidah melecur(kopi panas),kulit kering dan semua rawatan dengan cara sapuan serta menghilangkan bengkak dan benjol dgn cepat.

6)Mencuci saluran darah,paru-paru,jantung,kahak dikerongkong dan buah pinggang kerana kandungan antiboitik dan anti Toksid wujud dalam Madu Lebah.Berita baik untuk perokok,Madu + Jus Halia dan bawang Putih.Amalkan cara ini,tubuh sentiasa segar dan sihat.

7)Dapat menghilangkan bisa sengatan (kesakitan) dengan kadar segera seperti terkena sengat ikan atau haiwan lain (minum segera madu 3 sudu besar dan sapukan keseluruhan bahagian sakit/sengal secepat mungkin) sesuai u
ntuk nelayan dan kaki pancing.
8)Menambah kecerdasan mental @ aktiviti harian kanak - kanak seperti malas,lembap,tidak aktif,kurang selera makan dan lain-lain.Amalan Harian.

9)
Amat baik untuk orang tua yang berumur kerana madu mengandungi lebih kandungan bahan Lysine (penyelera makan) dan lebih bahan/Zat Antibiotik.Memberi kesegaran,selera makan,tambahan tenaga/keupayaan dan keseimbangan pemakanan secara total.

10)
Menerangi,mencuci dan mengubati mata yang sakit @ kabur.
-1 titik,2 kali sehari,pedih tetapi berkesan.Amalan Harian.


11)
Tenaga sokongan cepat sembuh selepas rawatan pembedahan atau sakit-sakit bahagian dalam tubuh kerana madu bertindak sebagai pengaktifan sel darah putih dan tisu yang rosak.2 kali sehari.

12)
Penyakit Buasir-Pokok Lidah Buaya,ambil lendirnya + madu,sapu dibahagian Lubang Dubur.Amalkan Berterusan.

13)
Madu Lebah Tualang mujarab untuk meningkatkan berahi (ketahanan) ketika melakukan hubungan seksual.Madu 2 sudu besar 1 jam sebelum bersama isteri.

14)
Madu Tualang + air halia suam sesuai untuk penyakit sendi, urat, uluran. medu Buang angin,Sembelit,Panaskan Badan yang sejuk dan kesihatan Zakar(kelebihan).Amalan Harian.

15)Pati @ kelodak madu tualang dibahagikan permukaan sangat mujarab untuk semua jenis penyakit kulit, kemalangan, luka besar, terkana pisau dll. Cara sapuan dgn memasukkan pati tersebut seperti gam pada kulit.
Segala khasiat Madu Lebah di atas adalah pengalaman praktikal pelanggan Pak Nik serta Pak Nik sendiri dan bukannya secara teori.ISYAALLAH..........
CARA-CARA MINUM/TITIK/SAPU
Hendaklah dimulakan dengan membaca "Bismillahishafii...........dan Selawat ke atas Nabi S.A.W.Baca Al-Fatihah dan doa Hajat.Gunakan sudu plastik .Jadikan amalan harian anda sekeluarga sebagai Pemakanan Sunnah.Yakin Sembuh dan Sihat Selalu,INSYAALLAH.......
CARA MINUM (DEWASA)
1)1 sudu besar,2 kali sehari,1 @ 2 jam sebelum sarapan pagi dan sebelum tidur @ dengan cara diatas tapak tangan dijilat.
2)Untuk perubatan segera, sekiranya sakit ringan atau kronik, meminum madu hendak lah dilakukan 3 kali sehari (1@2 jam @ lebih sebelum makan)

CARA MINUM (KANAK-KANAK)
1) 1 sudu teh, 2kali sehari sebelum sarapan pagi & sebelum tidur @ dengan cara letak diatas tapak tangan dan jilat.

2) Bagi kanak umur 7 bulan hingga 2 tahun 1 sudu teh dicampur dgn air masak atau susu (1 kali sehari di awal pagi)

AMARAN : MUNGKIN BERBAHAYA MEMAKAN UBAT ATAU TEMBIKAI DENGAN MADU LEBAH SECARA SERENTAK.

KENAL PASTI KEASLIAN MADU SECARA SEGERA (SAINTIFIK) DAN PENGALAMAN PAK NIK.

1)Madu Lebah Tualang tidak lutsinar,jernih @ 'transparant' apabila dilihat dengan cahaya matahari @ lampu.Mesti kelihatan keroh kerana bahan tak larut Bee pollen dan Propolis sebati dengan madu.


2)Rasa madu asli mesti menyengat/tajam pada lidah dan kerongkong kita,bukan rasa seperti gula tebu atau manisan.

3)Penapaian madu- buih-buih halus akan terlihat setelah tergoncang dan tudung botol bunyi meletup.Ini disebabkan oleh yis (ragi) dan gas karbon dioksida yang terkumpul dipermukaanya.JANGAN GONCANG!

4)Madu lebah asli tidak membeku apabila disimpan dalam peti ais bahagian sejuk air batu.Madu mungkin membeku apabila disimpan dalam peti ais terlalu lama kerana kepekatan madu.

5)Vitamin dalam madu - V itamin B1-Thiamine,Vitamin B2-Complex,Riboflavin,Asid Nikotonik (Nacin),Vitamin C - Asid Askobik dan lain-lain.

6)Apabila disimpan lama,warnanya berubah menjadi gelap serta membentuk pati di permukaan seperti gelang@ kelodak gelap kerana bahan tak larut lilin,Bee Pollen dan Peropolis timbul di permukaan dgn rasa masam seperti bee pollen.

7)Sedikit rasa masam pada madu adalah kerana wujudnya asid glukonik dan beberapa asid lain.Rasa masam pada madu bergantung kepada umur madu.
8)Jenis rasa dan aroma madu bergantung kepada jumlah asid amino yang terdapat pada bunga

9)Hakikatnya madu tidak ada tarikh luput.cuma rasanya berubahtidak sedap kearah "macam lama".Jangan simpan terlalu lama dan gunakan madu untuk perubatan banyak khasiatnya.

PERHATIAN AWAS!!! - MADU TIRUAN MANIS MACAM MADU TAPI KANSER USUS DAN PELBAGAI PENYAKIT KRONIK BAKAL DITANGGUNG.GUNA AKAL FIKIRAN SEBELUM MEMBELI.PASTIKAN MADU LEBAH YANG DIBELI ADA JENAMA.

0 comments:

Post a Comment